12 Mart 2014 Çarşamba

İTO BAŞKANI İBRAHİM ÇAĞLAR YATIRIMCI 1 GÜNDE İŞİNE BAŞLAYACAK-YILMAZ PARLAR








New Page 1


EKONOMİ PROFİL



 














 




HABER/YILMAZ PARLAR






İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Cannes’da açılan gayrimenkul fuarı MIPIM’de yabancı yatırımcıya söz verdi:

“İSTANBUL’A GELEN YATIRIMCI
1 GÜNDE İŞİNE BAŞLAYACAK”

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Fransa’nın Cannes şehrinde dün kapılarını açan gayrimenkul sektörünün marka fuarı MIPIM’de İstanbul’un sunduğu fırsatları “Rising İstanbul (Yükselen İstanbul)” temasıyla tanıtıyor.

Fuar dünyanın dört bir yanından şehir planlamacıları, alışveriş merkezi ve otel zinciri yöneticileri, mimarlar, konut sektörü profesyonelleri ve belediye yetkililerini biraraya getirdi.

MIPIM’de yabancı gazetecilerin de katıldığı bir basın toplantısı düzenleyen İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, “İstanbul’a gelen her yatırımcıya şirketini sadece 1 günde tescil ettirip faaliyetlerine başlamasının sözünü ben İstanbul Ticaret Odası’nın Başkanı olarak veriyorum” dedi.

Türkiye müteahhitlik sektörü dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması sıralamasında 38 firma ile ikinci sırada yer alıyor. Türk girişimcileri 2013 yılında dünyada 30 milyar dolara yakın inşaat projesi üstlendi. 14 milyonluk nüfusuyla Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul, mega kentsel dönüşüm projeleri ve ulaşım altyapı yatırımlarının merkezi.

İşte bu başarı Türkiye’nin Fransa’nın Cannes şehrinde 11-14 Mart tarihleri arasında düzenlenen gayrimenkul sektörünün marka fuarı MIPIM’de ikinci kez Onur Konuğu olan ‘tek ülke’ olmasını sağladı. Türkiye, dün açılan fuarda Onur Konuğu ünvanını bu yıl Rusya ve Brezilya ile paylaşıyor. Fuarda Türkiye’den 20 Türk şirketi stand açarken, 450 ziyaretçi de fuarda yerini aldı.

İSTANBUL MIPIM’DE YÜKSELDİ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) da MIPIM’de İstanbul’un sunduğu fırsatları “Rising İstanbul (Yükselen İstanbul)” temasıyla tanıtıyor. Fuarda “İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Standı” kuran İTO, Türkiye’nin 2023 vizyonuna dönük yüksek getirili projeleri dünya gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarına anlatıyor. Fuarda İstanbul’un ulaşım, altyapı, kültürel- tarihi dokusu ve kentsel dönüşüm projeleri de ilgililere sunuluyor.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, fuarda yabancı ve Türk basın mensuplarının katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

yilmazparlar@yahoo.com






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder