27 Mart 2015 Cuma

Al-Futtaım Grup Orient Insurance’ın Türkiye Lansmanı -Haber Yılmaz Parlar

AL-FUTTAİM GRUBU TÜRKİYE’DE
Dubai Merkezli Al-Futtaim Grubu Türkiye sigorta pazarında.
Al-Futtaım Grup, 25 Mart 2015 Perşembe akşamı Shangri-La Bosphorus Otelde
Orient Insurance’ın Türkiye Lansmanı için basın toplantısı düzenledi.
Aslında Türkiye pazarına girmekle geç kaldıklarını söyleyen üst yöneticileri, Türkiye’de çok güçlü rakip firmaları olduğunu bildiklerini agresif bir rekabete kesinlikle girmeden uzun vadeli inovatif ürünlerle farklılık yaratarak pazarda iyi bir yer alacaklarını ifade ettiler. Sigorta ile birlikte gelecekde grup yelpaze sektörleriylede yatırım yapabileceklerini ifade ettiler.
CEO Omar Abdulla Al Futtaim, " Dünya çapında büyük bir şirketiz. Türkiye'de de farklı sektörlerde fırsatlar görürsek bunları değerlendirmeye hazırız"
Orient Sigorta Genel Müdürü Kurt Ebik "Orient Sigorta olarak, acentelerin, özellikle küçük ve orta ölçekli acentelerin büyümesine yardımcı olmak istiyoruz. İş süreçlerinde sürekli onlarla birlikte olacak, onlara sahip çıkacağız. Acenteler tarafından kolay ulaşılabilir bir şirket olmak istiyoruz"
Al-Futtaim Grubu yöneticileri 2014 yılı ağustos ayı itibarıyla Türkiye'de poliçe düzenlemeye başladıklarını ilk 5 ayda 8,1 milyon liralık prim üretimi gerçekleştiridikleri bilgileri aktardılar.
Grup CEO'su Omar Abdulla Al Futtaim konuşmasında da, Al-Futtaim Grubu'muz dünya genelinde 200 şirketten oluşmakta. 35 ülkede 42 bin çalışanımız mevcut. Türkiye pazarına girmekte geciktik. Fırsatları değerlendirme konusunda bir sıkıntımız yok. Dünya çapında büyük bir şirketiz. Bu bağlamda Türkiye'de de farklı sektörlerde fırsatlar görürsek bunları değerlendirmeye hazırız Türkiye'deki sigorta yatırımlarını, satın alma üzerinden değil, sıfırdan başladık. Genelde portföy satın alma durumunda risklerin her zaman doğru hesaplanamamaktadır. Bu nedenle Türkiye'de sıfırdan bir sigorta şirketi kurduk.” dedi.
Türkiye'nin genç nüfus yapısının ve taşıdığı potansiyelin kendilerini pazara yönlendirdiğini belirterek, özellikle imalat sanayisini, KOBİ'leri ve genç girişimcileri desteklemeyi hedeflediklerini açıkladı.

Orient Sigorta Genel Müdürü Kurt Ebik “Sektörün 2030 yılında 40 milyar dolarlık bir prim büyüklüğüne ulaşmasını tahmin etmekteyiz. Orta Doğu'nun dinamik sigorta şirketi Orient'in 33 yıllık tecrübesini Türkiye'ye taşıyacağız. Şirketin pazar hedefini gelecek beş yıl için yüzde 1 olarak belirledik. Türkiye'de 18ız bulunmakta, acenta sayısını artırarak yıl sonunda kadar 320 acentaya ulaşmayı hedeflemekteyiz.” Dedi.

Ebik "Türkiye pazarında güçlü ve sağlam adımlarla ilerlemeyi hedefliyoruz. Özellikle, şirketlerin riskli bularak uzak durduğu KOBİ'lere yöneleceğiz. KOBİ'lerdeki risklerin yüzde 90'ının sigortalanabilir olduğuna inanıyoruz. Sigorta şirketleri de tıpkı KOBİ'ler gibi cesur davranmak zorundalar. Bizim için sigortalanamayacak bir risk yoktur. KOBİ'lere sektör olarak destek verilmesi, onların sigorta ve risk yönetimi konusunda eğitilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir anlamda, yağmurlu havada KOBİ'lere şemsiyemizi kapatmayacak ve ağırlıklı olarak onlara destek vermeye çalışacağız."Şeklinde sorduğumuz sorunun cevabını açıkladı

Ayrıca "sigorta ürünlerinin banka yoluyla satışı" (bankasürans) üzerinde de çalıştıklarını ve bu konuda iki banka ile anlaşmak üzere olduklarını ifade etti.

MENA bölgesindeki Türk şirketlerine veya bu bölgelerden Türkiye'de girişimde bulunan işletmelere de hizmet vermeyi hedeflediklerini belirten Ebik, şirketin halen İstanbul, İç Anadolu-Ankara ve Ege-İzmir Bölge Müdürlükleri ile faaliyet gösterdiğini, bu yılın ilk yarısında Güneydoğu Anadolu Bölgesi Adana-Gaziantep'te de bölge müdürlüğü açılmasını planladıklarını bildirdi.
Orient Insurance Küresel Başkanı Omer Hassan Elamin de, Türkyie'de perakende otomotiv ve gayrimenkul alanında yatırım için fırsat beklediklerini anlattı.
Basın toplantı sonrası, Lojistik ve sigorta sektörün temsilcilerine ve acentalarına resepsiyon verildi.

Resepsiyonda gözümüze çarpan Tv Dizilerinden tanıdığımız Türkiya Shirley Mac Laine olarak gösterilen, güzel sinema oyuncusu Derya şen, ilerdeki reklam oyunculuğu görüşmelerini yaptığı bilgilerini verdi.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder