28 Kasım 2016 Pazartesi

Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum-Yılmaz Parlar






































New Page 1


EKONOMİ PROFİL



 














 













 Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum


Türkiye’nin girişimcilik alanındaki en büyük etkinliği olan Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum; Habitat, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve PublicisLive ev sahipliğinde, Turkcell Arıkovanı ana sponsorluğu ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu desteğiyle 25 Kasım’da Suada’da altıncı kez gerçekleştirildi.
M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ali Sabancı, Gülden Yılmaz, Kaan Terzioğlu, Gökhan Mendi, Hanzade Doğan Boyner, Emre Kurttepeli, Sezai Hazır gibi iş ve girişimcilik dünyasının önde gelen isimleri G3 Forum, 1000’e yakın girişimciyi ve girişimci adayına seslendiler.
Tüm dünyada  yüzelliden fazla ülkede senkronize etkinlikler düzenlenen Global Girişimcilik Haftası nedeniyle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği   girişimcilik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla düzenlediği G3 Forum, geleneksel olarak düzenlenen interaktif yuvarlak masa toplantılarında 

Bizzat bulunarak girişimcilerin ve adayların fikirlerini dinledik masa numaralarına göre gelen girişimciler masamızda Kadın Girişimciler derneği Kagider Ankara Temsilcisi Sinem Ulutürk Cinbiş ve TÜYAP Anadolu fuarlarıA.Ş.Genel Müdür Cihat Alagöz mentorluğunda payşaştıkları fikirlere cevap buldular. Ne Yapabilirim arayışında gelenlere yol haritası çıkartmalarına öneriler aldılar. Bahar Çakır-Mehtap Çıtak-Ebru Gültekin Alkanat gibi girişimciler hamile ve sonrası aynı zamanda şişman bayan giyimi ve çocuk giyiminde farklı inovatif tasarımlarıyla kullanma rahatlığı, doğallık sağlayan ürünlerine gerek iç gerekse dış pazarda çok alıcı bulabilecekleri kesin.
Turkcell Arıkovanı ana sponsorluğu ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu desteğiyle Suada’da gerçekleştirilen 5 yılda 5000’den fazla girişimciye ulaşan G3 Forumda Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) M. Rifat Hisarcıklıoğlu genç girişimcilere ufuk açtılar. 

Türkiye Odalar ve Borsalar  Birliği olarak amacımız İstanbul’u küresel girişimciliğin merkezi yapmak. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,  “Girişimcilik, ülkelerarası rekabette üst sıralara çıkmak ve işsizlik sorununu çözmekte en önemli etken. Bugün dünyanın en zengin ülkeleri en girişimci olan ülkeler.  Tek 1 girişimci, 10 kişiye istihdam sağlıyor. Bu yüzden zenginlik ve refaha giden tek yol girişimcilik diyoruz. Türkiye’de her 100 kişiden yalnızca 2’si girişimci. 
Ülkemizi Japonya seviyesine çıkartabilmek için 2 milyon yeni girişimciye ihtiyacımız var. Daha fazla girişimciye ulaşabilmek için de en önemli potansiyeli kadınlar ve gençler oluşturuyor. Bunu sağlayabilmek için 2007 yılında TOBB Kadın Girişimci Kurulu’nu, 2009 yılında TOBB Genç Girişimci Kurulu’nu kurduk. Kurullarımız tüm Anadolu’da kendi başarı hikayelerini anlatarak, rol model olarak daha fazla genci ve kadını girişimciliğe teşvik etmek için büyük bir heyecanla çalışıyor. Başladığımızda % 6,5 olan kadın girişimci oranı bugün % 8,5 seviyesine ulaştı. Binlerce gencimizi yüzlerce mentorle buluşturduk” dedi.  

 Hisarcıklıoğlu “Dünyadaki yeniliklerin %99’u henüz yapılmadı.   yapılmayanı yapmak veya farklı şekilde yapmak gerekiyor. Bu yüzden de hangi sektöre yatırım yapıldığı önemli değil, önemli olan akla yatırım yapmak. Dünyada artık para eden tek şey akıl. Yenilik ancak akılla yapılır. Startup'lara vergi ve mevzuat konusunda her türlü kolaylığı sağlamamız lazım. Asya’daki, Ortadoğu’daki, Afrika hatta Avrupa’daki genç beyinlere bunu vaat edersek, o zaman Türkiye devrim yapar.” 

G3 Forum’un açılış konuşmalarını G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile TEB Özel Bankacılık Pazarlama ve Merkezi Satış Direktörü Hayri Telekoğlu yaptı. 

 G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz: “Türkiye’nin daha fazla girişimciye ulaşması için 2015 yılında Kayseri ve Trabzon G3 Forum etkinliklerini yaptık. Her yıl, Türkiye’nin 4 bölgesi ve 4 şehrinde G3 Forumu yapmaya devam edeceğiz. Gözünde büyütme, hayal et, cesaret et diyoruz ” şeklinde mesaj verdi.

Kaan Terzioğlu, özetle Turkcell olarak her fırsatta inovasyon ve girişimciliğin desteklenmekteyiz.
Ülkemizin teknolojik gelişimi ve ekonomik kalkınma için bu faktörlerin çok önemli olduğuna inanıyoruz.  
Turkcell olarak girişimcilerimizi desteklemek, onlara yürüdükleri yolda fayda sağlamak için çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz.   Tüm yenilikçi fikirleri ve girişimcileri kendilerini göstermek üzere davet ediyoruz.”destek vermeye hazır olduklarını açıkladı.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, “Bu yıl 6’ncısını yaptığımız G3 Forum’da yine insan kaynakları uzmanlarından, pazarlamacılara, yatırımcısından, girişimcisine 800 kişiyi ağırladık. Kamudan özel sektöre, sivil toplumdan finansman sağlayıcılarına hepimiz girişimcilik ekosisteminin paydaşlarıyız.
Ekosisteme destek vermeye tüm gücümüzle devam edeceğiz. Çünkü girişimcilik istihdam demek, refah demek ve ekonomik büyüme demek. Önümüzde yapabileceğimiz tek şey var; o da girişimcilik ve inovasyon.”

Türkiye’nin önde gelen melek yatırımcılarının katıldığı ve yatırım ortamını değerlendirdikleri Yatırımcı Paneli’ne moderatörlüğü TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkan danışmanı Berrak Kutsoy yaptı. Panele ise 212 Yönetici Ortağı Numan Numan, Revo Capital Yönetici Ortağı Berkin Toktaş, Turkcell Arıkovanı Proje Lideri Salih Zeki Çimen ve TEB Özel Melek Yatırım ve İş Geliştirme Müdürü Nilüfer Aktaş katıldı.

Suriyeli Girişimciler Türkiye Girişimcilik Ekosistemi ile Buluştu.
Türkiye’de sayıları 3 milyona ulaşan Suriyeli mültecilerle ortak bir gelecek inşa etmek için Habitat Derneği’nin, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği ve TOBB ile birlikte yürüttüğü İMECE Programı hayata geçirildi. Suriyelilerin girişimcilik becerilerini ve iş kurma süreçlerini destekleyen İMECE Programın ilk eğitimi geçtiğimiz hafta İstanbul’da verilmişti. Eğitime katılan girişimci adaylar, G3 Forum’a katıldılar. 


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder